El RACC ha publicat un anunci als principals diaris de Barcelona amb l’objectiu de conscienciar a la societat de les conseqüències de posar en marxa més de 20 actuacions a la via pública en els propers 8 anys, i dels efectes que pot provocar a nivell de congestió i contaminació la manca de planificació i visió metropolitana necessàries.

Fes clic sobre la imatge per descarregar el cartell en format pdf.

Sota el lema “Que 8 anys d’obres no aturin Barcelona”, el Club de Serveis a la Mobilitat manifesta que la coincidència de tots aquests projectes augmentarà la congestió i la contaminació i empitjorarà els desplaçaments diaris dins d’una àrea on resideixen 5 milions de persones.

Després d’haver mantingut reunions amb l’Ajuntament de Barcelona, amb tots els partits amb representació municipal i amb diferents ajuntaments de la regió metropolitana, el Club considera que encara hi ha moltes qüestions sense resposta::

  • Com afectarà als accessos a la ciutat, a la congestió i a la qualitat de l’aire la coincidència en el temps de totes aquestes obres?
  • Quina alternativa tindran els ciutadans de l’entorn metropolità per accedir a Barcelona durant tot aquest temps si es restringeix l’accés al vehicle privat (reduint carrils, places d’aparcament, etc.)?
  • Com es gestionarà l’oferta per accedir a Barcelona durant aquests anys d’obres i de restriccions de trànsit, tenint en compte que la majoria d’actuacions de transport públic finalitzaran d’aquí a vuit anys??

El RACC creu que la ciutadania té dret a conèixer les conseqüències que tindran les mesures que s’estan adoptant i programant i que cal planificació. Per això, fa una crida a les administracions publicant aquest anunci a la premsa en què demana tres mesures molt clares:

  • Prioritzar les obres de transport públic per millorar la qualitat de l’aire i la mobilitat de tota la ciutadania.
  • Incrementar la inversió per augmentar la capacitat i el nivell de serveis en tot l’àmbit metropolità i per escurçar els terminis d’execució de les obres.
  • Consensuar i redefinir la resta d’actuacions que no són de transport públic i que afecten la mobilitat.

El Club està convençut que cal avançar cap a una manera de desplaçar-nos més segura, neta i compatible amb el progrés econòmic, donant respostes transparents a aquestes qüestions que preocupen a bona part de la nostra societat.