Condicions d’ús i política de privacitat

Consulta les condicions d’ús i la política de cookies del portal corporatiu del RACC.

Aquestes condicions d’ús poden ser revisades i/o modificades pel RACC en qualsevol moment, incloent la nova redacció al lloc web, i seran aplicables des d’aquell moment.

CONDICIONS D’ÚS

1. DEFINICIONS

En aquestes condicions d’ús, els termes següents signifiquen:

RACC: Reial Automòbil Club de Catalunya, amb domicili a l’Av. Diagonal, núm. 687, de Barcelona, inscrit a la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques amb el número 43.035 (CIF núm. G-08307928), societat propietària del portal.

Condicions d’ús: Els termes i les condicions que regulen la relació jurídica entre el RACC i l’usuari, en l’accés i ús del portal per part de l’usuari.

Portal: El conjunt de pàgines web ubicades al lloc d’internet (url).

Usuari: La persona, física o jurídica, que accedeix al portal i el fa servir.

2. SERVEI PRESTAT

2.1 El servei

El servei prestat pel RACC és el d’oferir als usuaris l’accés al portal i que en puguin fer un ús gratuït; a través de les pàgines web poden obtenir informació corporativa sobre el Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC).

A més, els usuaris també podran enllaçar amb la pàgina web dedicada a la venda de productes i serveis del RACC (www.racc.cat).

2.2 Tercers publicitaris i enllaços

Tercers publicitaris: Les transaccions de l’usuari amb els tercers publicitaris que es poden trobar al portal o a través d’ell són únicament i exclusivament entre l’usuari i els publicitaris. L’usuari reconeix i accepta que el RACC no serà responsable dels danys i perjudicis, del tipus que siguin, que puguin resultar de les transaccions o de la presència d’aquests publicitaris al portal.

Enllaços: L’establiment d’enllaços no implica en cap cas l’existència de relacions entre el RACC i el titular del corresponent lloc web. Les unions, els enllaços, els reenviaments o les associacions (“enllaços”) amb altres pàgines web (www) que es possibilitin des del portal no comporten una garantia del RACC a l’usuari.

2.3 Parts contractants i disputes

Si no s’estableix el contrari expressament, el RACC no és part, ni hi està involucrat, ni és responsable de les transaccions, els acords, els contractes o les disputes entre els usuaris i el respectiu venedor del producte. En cas de disputes, l’usuari allibera el RACC, i els seus agents i empleats, de qualssevol litigis, reclamacions o responsabilitats, siguin del tipus que siguin, relacionades o sorgides de les transaccions, els acords, els contractes o les disputes esmentats.

3. DRETS I OBLIGACIONS DELS USUARIS

3.1 Responsabilitat de l’usuari

L’usuari és conscient, i ho accepta voluntàriament, que l’ús del portal té lloc, en tot cas, sota la seva única i exclusiva responsabilitat.

L’usuari respondrà dels danys i perjudicis de tota naturalesa que el RACC pugui patir com a conseqüència de l’incompliment de qualssevol de les obligacions a què queda sotmès per virtut d’aquestes condicions d’ús o de la llei en relació amb la utilització del portal.

3.2 Compliment de les lleis

L’usuari es compromet a accedir i a utilitzar el portal de conformitat amb la llei, les condicions de l’ús, la moral i els bons costums generalment acceptats. Així mateix, l’usuari s’obliga a no utilitzar el portal amb fins il·lícits o il·legals, lesius de drets de tercers, o que de qualsevol forma puguin danyar o inutilitzar el portal o els drets de tercers.

3.3 No interferència del portal

L’usuari manifesta, garanteix i es compromet de forma expressa a no enviar, transmetre, distribuir o publicar mitjançant el portal material que (i) restringeixi o impossibiliti a altres usuaris utilitzar el portal i gaudir-ne; (ii) sigui il·legal, amenaçador, abusiu, nociu, calumniós, difamatori, odiós, racista, obscè, vulgar, ofensiu, pornogràfic, irrespectuós amb les religions o indecent; (iii) constitueixi o pugui constituir fets que puguin donar lloc a reclamacions civils o criminals; (iv) lesioni, violi, plagiï o infringeixi els drets de terceres parts, incloent drets de propietat intel·lectual i industrial; (v) contingui virus o un altre component nociu capaç d’interrompre, destruir o limitar la funcionalitat de qualssevol programes o equips informàtics; (vi) l’usuari no estigui facultat per transmetre, i (vii) sigui material publicitari no sol·licitat o subliminal, o (viii) contingui indicacions i instruccions falses o enganyoses.

L’usuari manifesta, garanteix i es compromet de forma expressa a (i) no interferir en el portal o en els servidors connectats al portal i a obeir els requeriments, els sistemes i els procediments del portal; (ii) no obtenir accés desautoritzat a altres sistemes a través del portal; (iii) no influir en el portal de manera que s’afecti negativament en les transaccions d’altres usuaris; (iv) no amenaçar ni coaccionar altres usuaris; (v) no emmagatzemar ni recopilar dades personals o professionals d’altres usuaris; (vi) no actuar de forma falsa i desautoritzada en nom i representació d’altres persones o entitats; (vii) no realitzar pràctiques que representin competència deslleial.

L’usuari manifesta, garanteix i es compromet de forma expressa a no mostrar, vendre, transmetre, usar, emmagatzemar, extreure o explotar els noms personals o comercials, les adreces, els números de telèfon i de fax, les adreces de correu electrònic, els llistats, els preus, els honoraris o qualsevol altra informació relacionada amb el portal o els usuaris.

4. MODIFICACIÓ DE LES CONDICIONS D’ÚS I DEL PORTAL

El RACC podrà modificar i variar en qualsevol moment el contingut total o parcial de les condicions d’ús disponibles i accessibles al peu de cada pàgina del portal. La navegació pel portal implica (i) acceptar les condicions d’ús del portal i que (ii) l’acceptació és permanent, constant i ratificada, i sempre aquesta acceptació es refereix a les condicions d’ús vigents en cada moment.

5. DRETS DE PROPIETAT

L’usuari reconeix i accepta que el portal i qualsevol software utilitzat en connexió amb ell contenen informació prioritària i confidencial que està protegida per les lleis de propietat intel·lectual i industrial. Sense el consentiment exprés del RACC, l’usuari no podrà modificar, arrendar, prestar, vendre, copiar, reproduir, transmetre, distribuir o crear treballs derivats basats en el portal o el seu contingut. L’usuari no podrà connectar el portal amb una altra pàgina web, ni revendre, ni redistribuir qualsevol part del portal, ni proporcionar accés a terceres parts al portal.

No llicència: el RACC no atorga cap llicència o autorització d’ús de cap classe sobre els seus drets de propietat intel·lectual o industrial, o sobre qualsevol altres drets relacionats amb el portal o el seu contingut.

6. INDEMNITZACIÓ

L’usuari ha de defensar, mantenir indemne i indemnitzar el RACC, les seves filials, els seus directius, propietaris, empleats, agents, col·laboradors, accionistes, socis comercials i proveïdors, de tota i qualsevol responsabilitat, cost, dany i perjudici que se’ls ocasioni com a conseqüència (i) de l’ús del portal per part de l’usuari, (ii) l’incompliment per part de l’usuari de les condicions d’ús, (iii) de qualsevol disputa o litigi entre l’usuari i un tercer, (iv) de la lesió de drets de tercers per part de l’usuari.

7. GENERAL

7.1 Comunicacions

Qualsevol comunicació entre el RACC i l’usuari es farà per correu electrònic (i) quan s’adreci al RACC, a l’adreça electrònica inforacc@racc.es i, (ii) quan es dirigeixi a l’usuari, a l’adreça electrònica que aquest hagi comunicat. L’usuari també podrà comunicar-se amb el RACC a través de l’Oficina Virtual de RACC a Facebook i Twitter.

La resposta del RACC dependrà del volum de correus i missatges rebuts i de la complexitat de les qüestions que s’hi plantegin, sempre respectant els terminis legalment establerts, sense que es garanteixi el correcte funcionament del correu electrònic o dels missatges ni en la recepció ni en l’enviament.

Les dades facilitades per l’usuari en aquest correu electrònic o missatge seran tractades d’acord amb les disposicions vigents en matèria de protecció de dades personals.

7.2 Llei aplicable i jurisdicció competent

El portal i les condicions d’ús es regiran i interpretaran per les lleis vigents a Espanya.

El RACC i l’usuari faran tots els esforços raonables per resoldre de manera amistosa qualsevol controvèrsia que pugui sorgir de, o estar relacionada amb les presents condicions d’ús i/o el portal. A aquests efectes, les reclamacions podran presentar-se per telèfon, per correu o bé al web del RACC.

En el cas que les parts no puguin resoldre alguna controvèrsia, seran competents per a resoldre-les els jutges o tribunals que correspongui segons la normativa vigent.

Així mateix, l’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 524/2013 pot accedir a la plataforma de resolució de litigis en línia de la Unió Europea mitjançant el següent enllaç: https://ec.europa.eu/consumers/odr/.

7.3 Cessió o transmissió

Els drets i les obligacions de l’usuari al portal no podran ser cedits ni transmesos, totalment o parcialment, per l’usuari a tercers sense el consentiment previ del RACC a aquest efecte.

7.4 Conservació de la relació jurídica

Si qualsevol clàusula del portal o de les presents condicions d’ús fos declarada, totalment o parcialment, nul·la o ineficaç, la nul·litat o ineficàcia afectarà només aquesta disposició, o la part d’aquesta, que resulti nul·la o ineficaç. La resta de les clàusules del portal o de les condicions d’ús subsistiran i la disposició esmentada, o la part que en resulti afectada, es considerarà no posada, llevat que hagués d’afectar les clàusules o condicions d’ús de forma integral pel fet que en resultés essencial.

7.5 Acord únic

Les condicions d’ús contenen l’únic acord entre les parts sobre l’objecte de la relació jurídica entre ambdues.

POLÍTICA DE COOKIES

El RACC informa els seus usuaris que l’acceptació de les presents Condicions d’Ús i Política de Privacitat comporta l’autorització expressa per utilitzar les cookies de l’usuari. La utilització de les cookies es realitza amb la finalitat de facilitar la navegació i oferir serveis de forma àgil i personalitzada, i per garantir la seva seguretat.

Què són les cookies?

Una cookie és un fitxer que es descarrega al seu ordinador en accedir a determinades pàgines web. Les cookies permeten a una pàgina web, entre altres coses, emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d’un usuari o del seu equip i, depenent de la informació que continguin i de la forma com s’utilitzi el seu equip, es poden utilitzar per reconèixer l’usuari. Si l’usuari no desitja que s’instal·li al seu disc dur una cookie, ha de configurar el seu programa de navegació per internet per evitar-ne la recepció o rebre un avís en pantalla que li indiqui que l’està rebent. Totes les cookies es poden esborrar del navegador en qualsevol moment (vegeu Com puc gestionar les meves cookies?)

Quins tipus de cookies utilitza aquesta pàgina web?

Cookies pròpies: són les que s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini gestionat per aquesta entitat i des del qual es presta el servei sol·licitat per l’usuari.

Cookies de tercers: són aquelles que s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini no gestionat per aquesta entitat, sinó per una altra entitat que tracta les dades obtingudes a través de les cookies.

Cookies de sessió: són cookies dissenyades per demanar i emmagatzemar dades mentre l’usuari accedeix a una pàgina web.

Cookies persistents: són cookies en què les dades segueixen emmagatzemats en el terminal i poden ser accedides i tractades durant un període definit pel responsable de la cookie i que pot anar d’uns minuts a diversos anys.

Cookies tècniques: són les que permeten a l’usuari la navegació a través de la pàgina web i la utilització de les diferents opcions o serveis que hi hagi, com, per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a les parts d’accés restringit, utilitzar elements de seguretat en la navegació.

Cookies de personalització: són aquelles que permeten a l’usuari accedir al servei amb algunes característiques de caràcter general predefinides, en funció d’una sèrie de criteris en el terminal de l’usuari com, per exemple, l’idioma, el tipus de navegador mitjançant el qual s’accedeix al servei, la configuració regional des d’on s’accedeix al servei, etc.

Cookies d’anàlisi: són les que, ben tractades per nosaltres o per tercers, permeten el seguiment i l’anàlisi del comportament dels usuaris. La informació recollida mitjançant aquest tipus de cookies s’utilitza en el mesurament de l’activitat del lloc web i per a l’elaboració de perfils de navegació dels usuaris, amb la finalitat d’introduir millores en funció de l’anàlisi de les dades d’ús que fan els usuaris del servei.

Cookies publicitàries: són aquelles que, ben tractades per nosaltres o per tercers, ens permeten gestionar de la forma més eficaç possible l’oferta dels espais publicitaris que hi ha a la pàgina web, adequant el contingut de l’anunci al contingut del servei sol·licitat o l’ús que realitzi de la nostra pàgina web. Per a això podem analitzar els seus hàbits de navegació a internet i podem mostrar publicitat relacionada amb el seu perfil de navegació.

A més, és possible quan es visita alguna pàgina web o quan s’obre algun email on es publica algun anunci o alguna promoció dels nostres productes o serveis, s’instal·li al seu navegador alguna cookie que s’utilitzarà per mostrar-li posteriorment publicitat relacionada amb la recerca realitzada i controlar els nostres anuncis.

Quin ús fem de les cookies?

Utilitzem cookies per:

i) Mostrar la nostra pàgina web, fer que funcioni correctament, crear el teu compte d’usuari, iniciar la teva sessió. Aquestes cookies tècniques són necessàries perquè la nostra pàgina web funcioni correctament, per recordar les teves preferències i per ajudar-te a utilitzar la nostra pàgina web de manera eficient i efectiva, com recordar el teu usuari. El portal és accessible sense necessitat que estiguin activades les opcions referents als arxius cookie, si bé poden impedir el correcte funcionament de mecanismes de seguretat per a serveis determinats que demanen més seguretat.

ii) Entendre com utilitzen la pàgina web els nostres usuaris, detectar què funciona i què no, optimitzar i millorar la pàgina web i assegurar-nos que els nostres usuaris segueixen considerant la nostra pàgina web interessant i rellevant.

iii) Mostrar anuncis del RACC a altres pàgines web (retargeting). Aquestes cookies són emmagatzemades per tercers de confiança. L’ús de les cookies d’aquestes empreses està subjecte a les seves pròpies condicions de privacitat (vegeu
“Cookies de tercers”).

Com puc gestionar les meves cookies?

Es pot acceptar o rebutjar les cookies modificant la configuració del navegador, si bé el seu rebuig pot impedir el correcte funcionament de mecanismes de seguretat per a serveis determinats que demanen més seguretat, a més d’algun dels serveis prestats mitjançant la nostra pàgina web. A continuació li donem instruccions per activar i per eliminar les cookies:
– Windows Internet Explorer
– Firefox
– Google Chrome
– Safari

Cookies de tercers

El RACC col·labora amb empreses en línia de publicitat i màrqueting que necessiten introduir cookies per prestar els seus serveis relacionats amb l’anàlisi de l’ús del web i la presentació de bàners personalitzats. Les seves corresponents condicions de privacitat es poden consultar a l’enllaç següent: condicions privacitat Google. Els nostres proveïdors es comprometen a establir un comerç responsable i uns bons estàndards i unes bones pràctiques en la gestió de dades, i són membres de la Network Advertising Initiative (NAI), i/o de la Interactive Advertising Bureau (IAB), de manera que segueixen els principis i els codis de conducta del sector, a més d’oferir la funció opt-out, l’opció de no participar en la publicitat basada en el comportament. A www.networkadvertising.org i www.youronlinechoices.com es troba disponible el llistat de membres de la NAI que emmagatzemen cookies, i l’usuari pot autoritzar o denegar el permís a aquests membres per utilitzar programes d’informació basada en el comportament.

Actualització de la Política de cookies

Podrà modificar la Política de cookies seguint les exigències legals, per la qual cosa s’aconsella als usuaris que en consultin el contingut.

Si desitja més informació sobre l’ús de les cookies, es pot posar en contacte amb nosaltres a la següent adreça de correu electrònic: inforacc@racc.es.