Missió, valors i història

Des de la seva fundació el 1906, la vocació del RACC ha estat millorar la qualitat deida...

Des de la seva fundació el 1906, la vocació del RACC ha estat millorar la qualitat de vida de les persones i de la societat, fomentar una mobilitat més segura i sostenible i promocionar els esports del motor. Avui, i amb una mirada posada en el futur, està realitzant una profunda transformació per passar de ser un automòbil club a un club de serveis a la mobilitat.

Un club de serveis a la mobilitat

Missió i valors

La missió del RACC és la passió per ajudar les persones i proporcionar-los tranquil·litat, superant sempre les seves expectatives.

Els valors del Club es basen en la confiança, la fiabilitat i l'excel·lència:

•   Reputació: som el major automòbil club d'Espanya i una organització de referència en l'àmbit de la mobilitat a escala internacional.
•   Proximitat: la proximitat als nostres socis ens permet anticipar en què podem ser-los útils i respondre a les seves necessitats amb les màximes agilitat i eficiència.
•   Innovació: busquem contínuament les millors solucions, tecnològiques i humanes, per estar al costat dels nostres socis allà on siguin, les 24 hores, els 365 dies de l’any.
•   Qualitat: entenem la qualitat com el compromís de millora constant en l'atenció i els serveis als nostres socis i els seus familiars més propers.
•   Fidelitat: l'atenció al soci és la màxima prioritat. Som fidels als nostres socis i, gràcies a això, els nostres socis són fidels al RACC.

Història

El RACC va néixer el 1906 a partir de la iniciativa d'un reduït grup d'automobilistes, que es van associar per impulsar i modernitzar la mobilitat. Pioners en la seva època i amb una clara visió de futur, van fundar l'entitat per exercir de motor dels canvis d'una societat que estava en plena transformació i per prestar serveis innovadors a les persones.

La vocació de servei, el compromís amb la societat per fer possible una mobilitat millor per a tothom i la passió per l'esport del motor continuen inspirant avui la nostra activitat, que no ha deixat de créixer i diversificar-se per donar resposta a les noves necessitats de les persones, sempre amb la mirada posada en el futur.

1906 - Neix el Reial Automòbil Club de Catalunya.

1908 - El RACC organitza la Copa Catalunya, primera cursa automobilística en circuit d'Espanya.

1931 - El RACC posa en marxa la seva primera iniciativa per fomentar l'educació viària a les escoles.

1957 - El RACC inaugura el servei d'assistència en carretera i obre les portes de la seva primera autoescola.

1994 - Creació de la Fundació RACC per al foment de la seguretat viària i la mobilitat sostenible.

1996 - Inauguració de la nova seu social del RACC a l’avinguda Diagonal de Barcelona.

1997 - Entra en funcionament el servei mèdic de guàrdia 24 hores.

2010 - Sis pilots RACC, campions del món en motociclisme i automobilisme: Jorge Lorenzo, Toni Elías, Marc Márquez, Marc Coma, Laia Sanz i Xevi Pons.

2017 - Neix RACC Nexdom de serveis a la llar. Es crea el departament New Business Lab, d'innovació i nous negocis de mobilitat.

2018 - Neix el Centre RACC Auto de revisió i reparació mecànica d'automòbils.