Project Description

Fem de Barcelona el referent de la mobilitat

Aquesta publicació recull les propostes del RACC per avançar de forma decidida cap a una mobilitat més segura, sostenible i assequible a les ciutats. La presentació d’aquest Pla va tenir lloc a l’Auditori de la Pedrera el 19 de març del 2019.

Pla de 45 propostes per millorar la mobilitat de Barcelona

“Fem de Barcelona el referent de la mobilitat” és una reflexió de la situació actual i dels reptes de futur que afronten la ciutat de Barcelona i el seu entorn metropolità, una anàlisi que serveix també per a altres ciutats que, a diferent escala, s’enfronten als desafiaments de la nova mobilitat. Amb 45 propostes, el RACC proposa mesures per millorar la mobilitat i convertir-la en una palanca per al progrés, la competitivitat i el creixement de la ciutat, millorant alhora la qualitat de vida de les persones.

El pla que presenta el RACC té tres eixos fonamentals. En primer lloc, assolir els zero morts en accident de trànsit a la ciutat. En segon lloc, avançar decididament en l’electrificació dels vehicles, per afrontar els efectes del canvi climàtic i resoldre la contaminació urbana. I, finalment, preparar la ciutat per a la mobilitat futura amb una visió a llarg termini.

La mobilitat és un dels factors més estratègics per al futur i és imprescindible per a la competitivitat i la projecció internacional de Barcelona i, per tant, és clau per millorar el nivell de vida dels ciutadans.

Documentació