Project Description

Seguretat viària. 20 mesures per al 2020

La publicació “20 mesures per al 2020” és un pla amb vint mesures concretes per avançar cap a la “Visió Zero” en accidents de trànsit. Proposa actuar sobre tots els factors que intervenen en la sinistralitat: persones, factors de risc, vehicles i infraestructures.

Seguridad vial. 20 medidas para el 2020

Mesures per millorar la seguretat viària

Davant l’estancament de la millora de la sinistralitat viària a Espanya i Catalunya, aquest document planteja 20 noves mesures per contribuir, en primer lloc, a la consecució de l’objectiu marcat per la Unió Europea per 2020, i a avançar amb determinació cap a la “Visió Zero” (zero morts a la carretera). En realitat, aquestes mesures són fàcils d’aplicar i, per tant, poden tenir un impacte immediat en la millora de la seguretat viària.

El RACC demana actuar sobre tots els factors que intervenen en els accidents de trànsit (persones, factors de risc, vehicles i infraestructures):):

  • Tenir en compte les circumstàncies específiques de joves, persones grans, ciclistes i motociclistes, vianants i conductors, tot fomentant la seva convivència.
  • Reduir la incidència dels factors de risc més freqüents en els accidents, com la velocitat, les distraccions o el consum d’alcohol i drogues.
  • Modernitzar la flota de vehicles amb vehicles més segurs, incloent sistemes de seguretat de sèrie.
  • Millorar les infraestructures, fixant objectius quantitatius per incrementar el nivell de seguretat de les carreteres.

Documentació