Project Description

RallyRACC: Certificat d’Excel·lència Ambiental (FIA)

Certificat atorgat per la FIA que reconeix l’ambiciós pla mediambiental implantat pel RACC en l’organització del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada. Aquest reconeixement situa el RallyRACC entre els més sostenibles del món.

RallyRACC: Certificado de Excelencia Ambiental (FIA)

Pla mediambiental

El Certificat d’Excel·lència Mediambiental de la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA) és el màxim segell de qualitat amb què aquest organisme reconeix el compromís amb la sostenibilitat i acredita la implementació d’iniciatives eficaces per minimitzar l’impacte ambiental.

Aquest pla influeix des dels mesos previs a la celebració de la prova, amb el disseny de l’itinerari, fins a la gestió dels recursos durant la competició i la mobilitat dels membres de l’organització. Entre altres mesures, inclou protocols de reducció i reciclatge de residus, tant a les zones de públic com en el parc d’assistència, control del consum d’aigua i electricitat, estudis de la petjada de carboni, reducció de l’ús de plàstic i utilització de paper procedent de boscos sostenibles. L’organització utilitza vehicles elèctrics i de baixes emissions per als seus desplaçaments i prioritza la contractació de proveïdors amb certificats de sostenibilitat. A més, la planificació de la prova té en compte criteris mediambientals, de manera que l’itinerari es consensua amb el departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i s’evita travessar zones on viuen o nidifiquen espècies protegides.

L’adhesió al Sustainability Accreditation Program de la FIA suposa l’adopció dels compromisos indicats en la política ambiental del RallyRACC.

Documentació