Project Description

Un total de 48 equips han participat a la 6a edició del Rally Catalunya Històric, organitzat pel RACC amb la col·laboració de Patronat de Turisme de Salou i el patrocini de Pirelli. El ral·li, amb l’epicentre al passeig Jaume I de Salou, ha estat puntuable per al Campionat de Catalunya de Regularitat per a automòbils clàssics.

En aquesta 6a edició, la prova per automòbils clàssics ha constat d’un itinerari de 433,39km dels quals 145 eren de regularitat controlada, distribuïts en 10 trams de carretera tancada. Enguany, a més dels 48 equips participants, 80 vehicles més s’han reunit a la concentració de cotxes clàssics celebrada al passeig Jaume I de Salou.

El ral·li, que ha estat un nou èxit organitzatiu del RACC, ha recorregut les carreteres de la Costa Daurada amb l’al·licient que molts dels trams coincideixen amb alguns d’emblemàtics d’antigues edicions del Rally Catalunya i també de l’actual RallyRACC puntuable pel WRC. Els participants d’aquesta edició han pogut gaudir d’una experiència única, amb un itinerari molt tècnic que ha posat a prova les seves habilitats sobre l’asfalt d’unes carreteres en perfecte estat, amb trams diürns i nocturns.

La victòria absoluta se l’ha endut l’equip SEAT Històrics, amb Josep Maria Bardolet i Carles Jiménez aconseguint el primer lloc en la modalitat de Regularitat a bord d’un SEAT 124 Especial 2000 del 1978. En la categoria Regularitat Sport, el triomf ha estat per Ramon Dalmau i Antoni Moragas, amb un BMW 325i.

El president del RACC, Josep Mateu, i el director general, Xavier Pérez, també han participat en el Rally. El primer, al volant d’un Toyota Celica 2.0 Turbo 4WD copilotat per Joaquim Vilatarsana i el segon, com a copilot del Seat 124 Sport Coupé 1600 conduït per Miguel Ángel Madrazo.