Project Description

El RACC presenta el Gran Premi de F1

El Club té una llarga tradició a la Fórmula 1 que es remunta a 1969. Aquest ha estat el 30è Gran Premi d’F1 que acull el Circuit i la prova número 100 puntuable per a un campionat del món del motor organitzada pel RACC des de la primera, el GP d’F1 a Montjuïc el 1969.

El RACC ha donat la benvinguda un any més al Gran Premi Aramco d’Espanya de Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya. La presentació oficial de la 31a edició de la prova del Campionat del Món de F1 s’ha celebrat el passat dilluns 26 d’abril a les instal·lacions del traçat català.

L’esdeveniment ha estat presidit pel conseller d’Empresa i Coneixement i president del Circuit de Barcelona-Catalunya, Ramon Tremosa, junt amb el president del RACC, Josep Mateu; l’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez; el primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; i altres autoritats com el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras; i el director general del Circuit, Josep Lluís Santamaría. José Manuel Franco, en qualitat de president del Consejo Superior de Deportes, també ha tingut el seu paper de forma telemàtica.

El president del RACC, Josep Mateu, ha valorat la celebració del Gran Premi: “Aconseguir celebrar la Fórmula 1, ateses les circumstàncies sanitàries actuals, ja és en si mateix tot un èxit”. També ha recordat la importància de mantenir la competició al Circuit: “El Gran Premi transmet la imatge del país per tot el món, ajuda al progrés i crea riquesa al territori”. Per tot plegat, el President va instar als assistents a sumar esforços per mantenir-la amb l’ajuda de totes les forces implicades, del sector públic i del privat.

El Club té una llarga tradició a la Fórmula 1 que es remunta a 1969. Aquest ha estat el 30è Gran Premi d’F1 que acollia el Circuit i la prova número 100 puntuable per a un campionat del món del motor organitzada pel RACC des de la primera, el GP d’F1 a Montjuïc el 1969.

La cursa del Gran Premi de F1

La prova, que ha tingut lloc entre el 7 i el 9 de maig, s’ha celebrat enguany amb una presència d’espectadors limitada a 1.000 i un estricte protocol sanitari per la situació de pandèmia.

En el vessant esportiu, Lewis Hamilton ha estat el gran dominador de la cursa i el pilot RACC Carlos Sainz ha quedat en setena posició. Sainz i Fernando Alonso han atret l’atenció dels aficionats, així com la disputa entre els dos grans favorits per al títol mundial, Lewis Hamilton i Max Verstappen.