Project Description

Josep Mateu, president del RACC

Amb una llarga trajectòria professional en el sector serveis, Josep Mateu va assumir la presidència del RACC el juliol del 2015. Com a president de l’entitat, defensa i impulsa una visió de la mobilitat centrada en les persones, més segura, respectuosa amb el medi ambient, intel·ligent i multimodal.

Josep Mateu, presidente del RACC

Valors

“Per mi, liderar el RACC és realitzar un compromís ètic amb els seus equips i els seus socis. És sentir-se corresponsable, donar exemple, ajudar, servir. L’esforç, la constància i la recerca de l’excel·lència són valors que des de molt jove m’han acompanyat en la meva trajectòria personal i professional.

Ser directiu és forjar persones i crear les condicions perquè puguin donar el millor d’elles mateixes. En projectes col·lectius, els èxits no són individuals ni fruit de la casualitat, sinó que es deuen a la preparació, el treball en equip, a l’atenció pels detalls i al rigor professional.

La curiositat intel·lectual, la formació per millorar contínuament, el pensament estratègic, la creativitat i la innovació són actituds fonamentals per competir en un entorn econòmic i empresarial altament canviant i en plena transformació digital.”

“Ser directiu és forjar persones i crear les condicions perquè puguin donar el millor d’elles mateixes.”

Trajectòria professional

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona i MBA per IESE (1978), Josep Mateu ha realitzat cursos d’especialització en Direcció i Planificació Estratègica a la London Business School (LBS), ha participat en el CEO’s Fòrum 2005 de l’IESE i en el Programa d’Alta Direcció de Màrqueting Digital i d’Internet Business a l’Institut Superior per al Desenvolupament d’Internet (ISDI) el 2011.

Des del 1978 sempre ha estat al capdavant de projectes empresarials del sector serveis, primer en l’entorn d’empreses familiars i més endavant en l’àmbit multinacional. La seva trajectòria professional abans d’arribar al RACC el 1995 inclou les següents responsabilitats:
· CEO de l’empresa de logística i transport DATSA.
· CEO de Telepromotion & Direct Marketing.
· CEO i Country Manager per Espanya de la multinacional australiana de logística i transport urgent TNT Express Worldwide.

Trayectoria profesional

Des de juliol del 2015 és president del RACC. Ha estat director general de l’entitat i del seu grup d’empreses des del 1995, i vicepresident de la junta directiva des del 2012. En paral·lel al seu treball al Club, ha ostentat els següents càrrecs:
· President de GEBTA Espanya (Guild of Business Travel Agents), entre el 2005 i el 2006.
· President de GEBTA Europe el 2006.
· Conseller d’HDI (Hannover International Espanya – Assegurances i Reassegurances).
· President d’Autoclub Xile entre 2007 i 2014. Actualment és vicepresident d’aquesta entitat.
· Conseller d’Agrupación. Actualitat.
· Conseller de la companyia ACM Espanya SA (Assurances du Crédit Mutuel). Actualitat.

També és patró fundador de FemCAT, Fundació Privada d’Empresaris, de la qual ha estat vicepresident (2007-2009), president (2009-2011) i patró d’honor (des del 2012). Els anys 2005 i 2006 va ser membre de la junta directiva d’Unescocat i des del 2007 és membre del consell social de la Universitat de Barcelona i president de la Comissió d’Anàlisi i Selecció de Projectes del Barcelona Instituto de Emprendeduría (BIE) de la Universitat de Barcelona.

El 2001 va ser reconegut amb el premi Directiu de l’Any que atorga l’Associació Espanyola de Directius (AED).

—————————————————————————————-
Contacte: raccpresidencia@racc.cat
—————————————————————————————-