Utilitzem cookies pròpies i de tercers per mostrar-te contingut personalitzat, publicitat i anàlisis. Si navegues per aquest lloc és que n’acceptes l’ús. En vols saber més?

El RACC crea la Bicipèdia RACC, l’única enciclopèdia virtual de bicicletes elèctriques a Espanya, amb més de 1.000 models disponibles al mercat

El Club amplia la seva presència en l’àmbit de la bicicleta urbana, en el qual h...

El Club amplia la seva presència en l’àmbit de la bicicleta urbana, en el qual ha desplegat diferents serveis per impulsar el seu ús d’una manera quotidiana o habitual, segura i integrada a les ciutats. 

El RACC, amb l’objectiu d’impulsar una mobilitat més segura i sostenible, ha creat la Bicipèdia RACC, la primera enciclopèdia virtual de bicicletes elèctriques. Amb aquest portal, que apropa el coneixement i les opcions del mercat de la bici elèctrica als ciutadans, el Club reforça el seu perfil de Club de Serveis a la Mobilitat.

D’aquesta manera l’entitat amplia els seus serveis per a la nova mobilitat i avança concretament en l’àmbit de la bicicleta urbana, en el qual treballa des de fa uns anys duent a terme diferents projectes com ara els Punts Bici (les estacions d’autoreparació del Club), l’assistència mecànica a través d’una nova modalitat del carnet de soci, RACC Bici, i CityTrips, l’aplicació mòbil que aglutina tota l’oferta de transport urbà i que també integra informació dels carrils bici de Barcelona; a la vegada que continua dedicant els seus esforços a estudiar el comportament dels ciclistes i consolida la seva comunitat d’usuaris, HolaBici.

En un moment en què les bicicletes s’han convertit en una de les maneres més segures de moure’s a les ciutats per evitar el contagi de la Covid-19 i a l’hora ser molt respectuosa amb el medi ambient i en què ajuntaments de tot el món estan habilitant més espais per a la seva circulació, l’interès per aquest mode de transport ha crescut entre molts ciutadans. Així, per exemple, durant el mes de maig d’aquest any, les cerques a Google de bicicletes elèctriques s’han disparat i han assolit els nivells més alts dels darrers 5 anys. Particularment els darrers tres mesos a l’Estat Espanyol s’han doblat i a nivell mundial s’han quadruplicat.

Si bé aquest interès ha crescut especialment durant aquests dies, coincidint amb el progressiu desconfinament, també és cert que es tracta d’una tendència que es ve manifestant des de fa anys. Des del 2010 és el mitjà que més creix a Barcelona, on s’ha incrementat un 79%. En aquest sentit, i tot i només representar el 3,3% del repartiment modal, el 36% d’usuaris estaria disposat a canviar de mode de transport cap a la bicicleta, més del doble que el 2018 (on només el 15% estaven disposats a fer aquest canvi), segons l’últim Baròmetre RACC del Ciclista Urbà a Barcelona (2019).

D’altra banda, les bicicletes elèctriques és el sector que més creix dins el mercat ciclista, amb un total de 111.297 vehicles venuts el 2018, el que representa un increment del 54,52% respecte a l’any anterior, segons l’AMBE (Asociación de Marcas y Bicicletas de España).

Les quatre claus de la Bicipèdia RACC

Aquestes circumstàncies fan que la Bicipèdia RACC, en què l’entitat portava treballant des de finals del 2019, esdevingui avui més útil que mai per a molts ciutadans que estan plantejant-se comprar una bicicleta. La iniciativa, que ha estat desenvolupada amb el suport del Club de Serveis a la Mobilitat dels Països Baixos ANWB (Algemene Nederlandse Wielrijdersbond), es basa en els següents eixos:

  • És una eina gratuïta i independent que ofereix a tots els usuaris informació pràctica i valoracions tècniques de més de 1.000 models disponibles al mercat amb un rang de preus que va des dels 300 fins als 12.000 euros.
  • Permet comparar i filtrar els vehicles de més de 100 fabricants en diferents categories: per a ús recreatiu, per recórrer distàncies curtes en l’entorn urbà, per a ús habitual en distàncies mitjanes o per a transport infantil, entre altres.
  • Per altra banda, la plataforma ofereix informació molt precisa a nivell tècnic. La majoria dels productes també incorporen valoracions d’experts per ajudar a l’elecció de l’usuari.
  • S’ha habilitat un espai on els mateixos ciclistes poden puntuar i opinar sobre els diferents models.

Més informació

Pàgina web de la Bicipèdia RACC